מתכונים

סלט קולורבי וגזר:

2  קולרבי חתוכים למקלות
2 גזרים מגורדים
מיץ לימון
טיפת ממתיק
כף שמן קנולה
מלח, פלפל שחור

ערבבו ותהנו

עגבניות שרי צלויות וגזר:

כמה זרים של עגבניות שרי
כף שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
עשבי תיבול לפי בחירתכם

מניחים את עגבניות השרי על ניר אפיה , מורחים בשמן ומתבלים.

אופים ב"גריל" עש שהעגבניות מתנפצות ומגירות מהמיץ. זהו

סלט כרוב וגזר ללא מיונז:

1 כרוב לבן
2 גזרים קטנים קלופים
מיץ מחצי לימון בינוני
3 שיני שום כתושות
1.5 כף מים בערך
3/4 כפית מחל
2 כפות שמן קנולה

קוצצים את הירקות במעבד מזון
בקערית קטנה מערבבים מיץ לימון, שיני שום כתושות, שמן, מים ומלח ומערבבים היטב.
מערבבים את הרוטב עם הירקות ושומרים במקרר.

סלט אבוקדו וטונה:

2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
2 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות
אבוקדו בשל חתוך לקוביות
קופסא טונה בשמן מסוננת בצל קטן קצוץ
מיץ לימון
מלח ופלפל שחור

להגיש עם סלט ירקות

לערב: להכין ללא תפוחי האדמה

חזה עוף בתבלינים – ל 4:

 

• 2 חזות עוף חתוכים ל-4 נתחים לאורכם
• 2 כפיות כמון
• 1 כפית זרעי כוסברה
• 1 כף עלי מרווה טריים או 1 כפית אורגנו מיובש
• 2 כפות כמון
• 1 כפית זרעי כוסברה
• מלח
• פלפל שחור
מתבלים את חזה העוף וצולים על מחבת פסים משומנת במעט תרסיס שמן

טיבול ל 6 רבעי עוף:

 6 רבעי עוף ללא העור
מיץ סחוט מלימון
2 כפות שמן זית
8 ענפי טימין קצוצים
4 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס
מלח גס

אורז בסמטי בירקות – 6 מנות:

1/2 בצל קצוץ דק
1/2 גבעול סלרי קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל אדום בקוביות קטנות ככל האפשר
1 שן שום פרוסה דק
1 כף כוסברה קצוצה
4 כפות תרד קפוא של סנפרוסט, מופשר מסונן וקצוץ( אפשר להחליף בעוד פטרוזיליה קצוצה)
כף שמן זית
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
1 עלה דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מחממים את השמן. מאדים את הבצל כ2 דקות ומוסיפים את כל הירק והתבלינים. ממשיכים לאדות.
. מוסיפים את האורז, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים. מנמיכים אש.
. מבשלים 20 דקות, מכבים את הלהבה מניחים "לנוח" כ- 10 דקות

לבבות ארטישוק ממולאים בבשר

מתכון ללא פחמימות:

1 חבילה לבבות ארטישוק של סנפרוסט

500 גרם בשר טחון להכין כמו לקציצות
: ביצה
תבלינים
שום כתוש

רוטב: בסיר:

2 כפות שמן
בצל קצוץ
שיני שום חתוכות גס
מיץ מ- 3-4 לימונים
מעט מים רותחים
כף אבקת מרק בטעם עוף או מלח, פלפל תבלינים לטעמכם

ממלאים את הארטישוק בבשר ומניחים בתוך הרוטב הרותח

בישול איטי בערך שעה.

אנטי ספטי עם סלק:

פרוסות של:
חציל
סלק חתוך לטבעות
פלפל צהוב
2 כפות שמן זית
מלח פלפל

לסדר בתבנית ולאפות כ- 40 דקות ב- 160 מעלות.

קבב טעים:

קילו בשר טחון דק, לא שמן

כפית מלח,

כפית פלפל שחור טחון טרי,

כפית פפריקה מתוקה,

חצי כפית פפריקה חריפה,

1 כפית תמין יבש,

1 כפית קימל טחון,

1 כף אבקת סודה לשתיה,

2-4 כפות שמן זית כתית מעולה,

להשהות כרבע שעה לפני הצלייה

סלט כרוב:

1/2 כרוב ירוק פרוס
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
מיץ לימון
2 כפות שמן קנולה
מלח, פלפל
שן שום כתושה

על פי צחי בוקששתר
המרכיבים:
ל-4 מנות

1 בצל ירוק חתוך לרצועות דקיקות באורך 7 ס"מ
1 גבעול סלרי חתוך לרצועות דקיקות וארוכות.
1 גזר קלוף לאטריות דקות
1 צרור פטרוזיליה מסולסלת
קרח
מים
מיץ מלימון אחד
כף שמן זית
מלח גס
30 גרם אגוזי מלך

הכנה: בקערה גדולה עם מי קרח מניחים בצל ירוק, גבעולי סלרי, גזר ופטרוזיליה.
שומרים את הירקות עד להגשת הסלט במי הקרח (הירקות שנמצאים במי קרח וחתוכים לרצועות דקות הופכים מסולסלים ופריכים)

קולים מעט אגוזי מלך במחבת חמה ללא שמן.

לפני ההגשה מסננים את הירקות ממי הקרח, ומניחים בקערת הגשה. מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח גס. מפזרים מעל אגוזים קלויים ומגישים.

איטריות אורז + ירקות:

1 בצל
כמה שיני שום
כף שמן
1/2 כרוב לבן
3 גזרים
4-5 קישואים
3-4 גבעולי סלרי
2 כוסות אטריות אורז דקיקות
מלח, פלפל
כפית אבקת מרק בטעם פטריות
להשרות את האטריות במים רותחים למשך 10 דקות ולסנן..
פורסים את הבצל,שום הגזרים והסלרי ומקפיצים בכף שמן.
פורסים את הקישואים ואת הכרוב ולאחר כרבע שעה מוסיפים אותם למחבת.
מוסיפים את האטריות מתבלים במלח ופלפל ובאבקת מרק, מערבבים את הכל.

אם ממש יבש אפשר להוסיף מעט מים

שקשוקה תרד ל- 4 רעבים

המרכיבים
• 1/2 ק"ג תרד שטוף
• 2 בצלים קצוצים
• 4 שיני שום קצוצות
• 1/4 כוס מים
• 4 ביצים
• 2 כפות שמן אבוקד/זת/קנולה
• מלח ופלפל

אופן ההכנה
1. מאדים במחבת עמוקה עם שמן את 2 הבצלים. מוסיפים את השום ומאדים עד שהבצל מזהיב.
2. מוסיפים את התרד ומאדים (אפשר לקצוץ את התרד או להשאיר שלם), מוסיפים מים.
3. מוסיפים את הביצים ומבשלים עד מידת ההכנה הרצויה של הביצים.
4. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

אנטיפסטי של חצילים וארטישוק:

חציל חתוך לפרוסות – אין צורך לקלף
לבבות אטישוק (אפשר סנפרוסט או שימורים)
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
חופן צלפים
2 כפות שמן זית
100 גרם פטה מגוררת

מסדרים את הירקות, מפזרים ביניהם את הצלפים.
אופים כרבע שעה בחום ביננוי גבוה ולבסוף מגרדים מלמעלה את הפטה ולתנור לעוד 10 דקות.

סלט ירקות מרשים:

12 עלי חסה חותכים גס
3 גזרים מגורדים
1/4 כרוב חתוך לרצעות דקות
10-12 עגבניות שרי חצויות
תיבול:
3 כפות שמן זית
1/2 1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
1/2 לימון
1/2 כפית שום
פלפל,מלח
לערבב את הרוטב ולשפוך על הסלט

סלט קולורבי ועגבניה:

 

4 סועדים
חומרים:
3 קולרבי גדולים, חתוך לחתיכות ביס
3 עגבניות גדולות, קצוצת
צרור עירית, חתוך לרצועות ארוכות
3 כפות מיץ לימון טרי
ממתיק שווה ל-2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל
מעט שומשום שחור (להשיג בחנויות למוצרים ממזרח אסיה)לא חובה!!!!

הכנה:
1. ערבבו בקערה את מיץ הלימון והממתיק והמתינו עד שהממתיק נמס. הוסיפו את השמן.
2. הוסיפו את הירקות הקצוצים לרוטב וערבבו היטב.
3. תבלו על פי הטעם במלח ופלפל, פזרו שומשום שחור והגישו מיד או שמרו בקירור.

סלט פטריות ותירס:

רכיבים:
300 גרם פטריות טריות פרוסות
כף צלפים – למי שיש ואוהב (אני לא…..)
6 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
2 פלפלים אדומים קצוצים
2 בצלים ירוקים קצוצים
3 מלפפונים כבושים פרוסים דק
6 שיני שום קצוצות
1 קופסה קטנה גרגרי תירס קל

לרוטב התיבול:
2 כפיות חרדל
מלח ופלפל שחור
כף חומץ
2 כפות גדושות מיונז לייט

אופן הכנה:
שמים את כל הירקות בקערה גדולה.
מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת בעלת מכסה אטום, מנערים היטב, יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות.
מגישים צונן.

דג סלמון מוקפץ:

450 גרםסלמון חתוך לנתחים קטנים (בגודל 2X2 בערך)
כפית ג'נג'ר מגורד
1 כף שמן קנולה
4 בצלים ירוקים חתוכים
1/2 כוס מים+כפית אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות רוטב סויה
כף דבש
2 כוכבי אניס מרוסקים (נותן טעם נפלא)

בסיר מחממים שמן ומקפיצים את הג'ינג'ר, בצל ירוק וגרגרי אניס. מוסיפים את הסלמון ושאר החמרים.
מקפיצים תוך ערבוב 7-8 דקות ולא יותר.

רוטב פסטו דל שומן:

 

צרור בזיליקום מופרד לעלים
4 שיני שום כתוש
2 כפות מים
1/8 כפית מלח
3 כפות שמן זית
6 אגוזי מלך (חצאי מוח)
1/2 כפית מיץ לימון
לערבל במעבד מזון ולאחסן בקירור.

פשטידת פלפלים וגבינות:

 

5 פלפלים אדומים וכתומים
3 ביצים
250 גרם גבינה בולגרית או פטה 5%
2 כפות פירורי לחם קל
30 גרם קשקבל/בולגרית/גבינה צהובה, מגוררת
פלפל שחור
אופן הכנה:

פורסים את הפלפלים לרצועות או לקוביות. מעבירים לקערה, מערבבים עם הביצים, הגבינה הבולגרית/הפטה ופירורי הלחם. מתבלים בפלפל שחור.
יוצקים את התערובת לתבנית או לכלים אישיים חסיני אש, מפזרים את הגבינה המגוררת מעל ואופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

סלט וולדורף:

ראש סלרי מגורד בפומפיה גסה
תפוח עץ מגורד אף הוא בפומפיה גסה
אננס חתוך קטן /טרי או קופסת שימורים ללא סוכר
חופן אגוזי מלך
כף גדושה מיונז הלמנ'ס לייט
מעט מלח
מעט מנוזלי האננס.

לערבב בעדינות את המרכיבים

שעועית ירוקה בשומשום מלא:

שקית שעועית ירוקה

3-5 שיני שום פרוסות

כף גדושה שומשום מלא

כף שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

לבשל שעועית סנפרוסט 5 דקות במים רותחים,. לסנן וישר להכניס לתוך קערה עם מים קרים להפסקת הבישול ולמען ישאר פריך.[
.להשהות לכמה דק' ולסנן שוב. במחבת גדולה להקפיץ בשמן זית שום ושומשום. להכניס פנימה את השעועית. להקפיץ כמה דק'. לתבל במלח ופלפל ולהגיש.

פשטידת פסטה מלאה בטעם פיצה:

 

1/2 חבילה פסטה מחיטה מלאה – מבושלת אל דנטה (250 גרם)
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
150 גרם צפתית מעודנת 5% מגורדת
1 קוטג' 3%
ביצה
שן שום כתושה
1/2 כפית אורגנו יבש
מלח (אם צריך..), פלפל
2 פרוסות טל העמק לייט חתוכות לפיסות קטנות לפיזור למעלה

מערבבים את כל החמרים למעט הגבינה הצהובה שזורים מלמעלה

שוטחים בתבנית על ניר אפיה ואופים בחום בינוני בערך חצי שעה

זוקיני מוקפצים בטימין:

 

מצרכים
6 זוקיני, פרוסים בעובי 1/2 עד 1 ס"מ
מלח גס
2 כפות שמן זית
3-2 שיני שום מעוכות
4-3 גבעולי טימין
מיץ מחצי לימון
2 כפות גבינת פטה 5%מגוררת

אופן ההכנה
1. משרים את הזוקיני במי מלח למשך חצי שעה. מסננים, מייבשים היטב ומחממים שמן זית עם 2 ענפי טימין.

2. כשהשמן חם מאוד מוציאים את הטימין ומוסיפים את הזוקיני והשום. מטגנים 3-2 דקות להזהבה. מתבלים בעלי טימין, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

3. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פטה מגוררת ומגישים מיד.

כרובית טעימה:

 

המרכיבים:
ראש כרובית חתוך לזרי כרובית קטנים (3-4 ס"מ)
מים
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
חותכים את גזע הכרובים ושוברים לזרים קטנים בגודל ביס (3 ס"מ בערך).
מניחים את הזרים במחבת מוסיפים מים עד שמכסים כמחצית גובה ובוזקים מלמעלה כף או שתיים של שמן טוב.
מרתיחים על אש גבוהה ומנענעים מידי פעם את זרי הכרוביות. לאט לאט היא מתבשלת ולבסוף כשלא נשארו כלל מים היא נחרכת במחבת ומקבלת טעם קל של מדורה.
מנענעים שוב ושוב עד שהזרים מקבלים צבע זהוב, אז בוזקים מלמעלה מלח ים ומגישים מיד.

מרק אפונה לכל השנה:

 

כל השנה….

1 בצל גדול קצוץ
כף שמן זית או קנולה
4 שיני שום כתוש
כוס אפונה יבשה
4 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה למי שלא אוהב כוסברה
6-8 כוסות מים
כף אבקת מרק בטעם עוף
פלפל שחור
קמצוץ כמון למי שאוהב
מלח
כפית חוויג' למרק – מוסיף המון

לאדות את הבצל בשמן, להוסיף את השום.
להוסיף את שאר מרכיבי המרק ולבשל כשעה עד שהאפונה רכה.

ניתן להוסיף מים אם חסר.

אני מעשירה אותו ע"י המרת 2 כוסות מים ב- 2 כוסות חלב דל שומן.

דג אפוי ברוטב יוגורט:

 

החומרים
4 דגי לברק (או דגים אחרים)
חופן שמיר קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 – 2 גבעולי נענע, קצוצים
3 – 2 שיני שום, כתושות
מלח
2 גביעים יוגורט
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מכינים 4 יריעות גדולות של רדיד אלומיניום. שוטפים את הדגים ומייבשים. מניחים דג אחד במרכז כל יריעת אלומיניום. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ויוצקים על הדגים. עוטפים כל דג כך שיהיה סגור מכל הצדדים, אבל בלי להדק את האלומיניום לדגים. מכניסים לתנור ואופים 25 דקות.

סלט גרגרי חומוס ופתריות:

להגשה חם או קר

1 חבילה חומוס של סנפרוסט – לבשל בישול נוסף- אפשר בסיר לחץ למי שמשתמש ולשטוף מתחת לברז.

שאר המרכיבים:
1 כף שמן
3 חבילות פטריות שמפיניון קצוצות (ניתן לגוון בסוגים שונים)
2 כפות גדושות רוטב פסטו
חבילה תרד שטוף

לאדות את הפטריות שמן, להוסיף את רוטב הפסטו והתרד.
לאחר שהתרד בושל להוסיף את החומוס המבושל והמשיך לבשל על אש קטנה כחצי שעה.

תפוחי אדמה צלויים:

 

2 תפ"א בגודל בינוני לכל סועד – לשטוף ואין צורך לקלף

לבשל עם הקליפה – כחצי בישול – לבדוק שהתפוחים לא רכים ממש (עדיין פריכים בהחדרת סכין)

לחצות כל תפוח אדמה לשניים
להניח בתבנית על ניר אפיה כאשר החלק החתוך למעלה

למרוח כל מחצית תפוח במעט שמן זית ולפזר למעלה מלח ים אטלנטי ופפריקה מעושנת

לאפות בחום בינוני גבוה 200- 220 בתנור שחומם מראש כשעה וחצי – אפילו שעתיים עד שמשחים.

תבשיל נתחי חזה עוף עם גזר:

 

1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
כף שמן זית
נתחי חזה עוף (או הודו) מחצי קילו חזה
8 גזרים גדולים חתוכים ל"מקלות"
כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור
מאדים את הבצל והשום, מוסיפים את העוף והגזר ומתבלים.

מבשלים כחצי שעה . אין צורך להוסיף נוזלים

פילה סלמון בתפוזים:

 

1 ק"ג פילה סלמון גדול, טרי ונקי מעצמות
קליפה מגוררת מחצי תפוז
פלפל שחור גרוס טרי
מיץ מהתפוז הנ"ל
פפריקה מתוקה
שתי שיני שום פרוסות דק
כף שמן זית

אופן הכנה:
לילה קודם:
מניחים הפילה בתבנית זכוכית
זורים מלמעלה את קליפת התפוז, פלפל שחור גרוסטרי ומיץ מהתפוז
מכסים בניילון נצמד
שומרים במקרר

ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מסירים הניילון וזורים מעט פפריקה
מניחים שיני השום הפרוסות
מטפטפים שמן זית

לתנור ל 20 דקות

פרגיות בתיבול מזרחי על מחבת פסים או מולטישף

0 גרםפרגיות
כף שמן זית
כפית שום כתוש
כפית חרדל
כפית רסק עגבניות
פפריקה חריפה
מעט מלח
כפית בהרת
מערבבים את התיבול ומורחים את הפרגיות. מניחים לספיגה לפחות שעתיים.

לצלות על מחבת פסים או לשפד חתיכות על שיפודי עץ.

תבשיל ירקות עם אורז:

בצל גדול קצוץ
כף שמן
אופציה: 1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות או טופו
בטטה מגורדת בפומפיה כסה
גזר גדול מגורד בפומפיה גסה
שקית עלי תרד שטופים
1/2 כוס אורז בסמטי
כוס מים רותחים
תבלינים לפי הטעם

להוסיף את הירקות, האורז, מים ותבלינים.
לבשל כ- 45דקות או עד שהמים נספגים היטב בתבשיל

סלט יווני:

5 מלפפונים ירוקים
5-8 עלי חסה
8 עגבניות שרי "גדולות" או 3-4 רגילות אדומות ויפות
5 זיתים שחורים
100 גרם גבינה בולגרית או פטה 5%
בצל בינוני קצוץ
כף שמן זית
כף חומץ בן יין
קןרט מלח, פלפל שחור גרוס

לאכול קרוב להכנה.

צלי חצילים אדום:

2 חצילים גדולים
2 כפות שמן זית
2 בצלים קלופים
2 גזרים קלופים
כרישה אחת, נקיה
10 שיני שום, קלופות
200 גרם רסק עגבניות
1/4 כוס יין אדום
מעט עשבי תיבול טריים קצוצים
מלח

אופן ההכנה:

1. חותכים את החצילים לקוביות, משרים במי מלח. מכינים קוביות בצל, גזר, כרישה ועגבניות.

2. אופים את החצילים לאחר ערבוב הקוביות עם כף שמן

3. בכף השניה מטגנים את קוביות הירקות ושיני השום, מוסיפים רסק עגבניות ומעט עשבי תיבול טריים קצוצים, כגון רוזמרין, טימין, אורגנו – ממשיכים לטגן. מוסיפים יין אדום, מערבבים, מחזירים את החצילים ומעבירים לאפייה בתנור או על חום נמוך, כחצי שעה.

ראטטוי – ראגו ירקות:

החומרים
3 חצילים, חתוכים לקוביות
1 בצל, קצוץ
2 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
3-4 עגבניות גדולות בשלות, חתוכות לקוביות
2 קישואים, חתוכים לקוביות
כף שמן זית
2 כפות חומץ בן יין
1 כף סוכר/ ממתיק
1 פרוסת לימון
2 כפיות צלפים
8 זיתים שחורים
עלי טימין (קורנית) טריים
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית בסיר גדול. מטגנים את החצילים על אש נמוכה. מוציאים ומייבשים על נייר סופג.
2. מוסיפים שמן למחבת. מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה. מוסיפים עגבניות, קישואים, חומץ, סוכר, מלח ולימון. מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה, מקפיצים שלא יידבקו לתחתית הסיר.
3. מגבירים את האש. מוסיפים את החצילים. מוסיפים צלפים, זיתים וטימין. מבשלים כ-5 דקות. הירקות צריכים לשמור על מרקמם ולא להיהפך לעיסה. טועמים ומתבלים לפי הצורך.

מרק עגבניות וקישואים:

רכיבים:
3-4 קשואים קטנים בקוביות
כמה עלי בזיליקום קצוצים קטנטן
שמן זית
2 כפות שום כתוש
5-6 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
1 קוביית מרק עוף אני משתמשת ב-(OXO)
4 קוביות כוסברה קפואה
טימין,5 עלי בזיליקום קצוצים
כפית קמח
3/4 קופסא קטנה רסק עגבניות
מלח, פלפל, ממתיק
"שפריץ" שמנת מתוקה

אופן הכנה:
מאדים את הקישואים בשמן זית ובזיליקום קצוץ.כאשר הקישואים רכים מוסיפים שתי כפות שום מאדים דקה ומוסיפים העגבניות החתוכות לקוביות.
מוסיפים כפית קמח

מכסים במים רותחים עם אבקת מרק שהומסה בהם.
מתבלים ומוסיפים את עשבי התיבול.

מבשלים כ-20-25 דקות עד שהעגבניות רכות.

סלט טונה:

קופסת טונה במים או בשמן-שטופה ומסוננת

3 כפות מיונז דל ניתן להמרה ביוגורט עם כף מיונז.

2 ביצים קשות

1 מלפפון חמוץ

1 בצל יבש קטן

1 ענף סלרי אמריקני

1 כף חרדל דיז'ון בלי גרגרים

פלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנה:
מגירים את השמן של הטונה לכיור. מפוררים אותה במזלג בקערה בינונית. חותכים את הביצה, המלפפון, הבצל וענף הסלרי הכי דק שאפשר. מוסיפים לטונה. מערבבים. מוסיפים מיונז, חרדל ופלפל שחור. מערבבים היטב. לפעמים הסלט רוצה גם קצת מיץ לימון. לפעמים אפשר ורצוי להחליף חלק מהמיונז ביוגורט.

סלט טרד ופטריות:

4 כוסות תרד
1 כוס פטריות קצוצות
1 כף מיץ לימון
2 כפות פטרוזיליה

רוטב:
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית חומץ
1 שן שום
1/2 כפית חרדל
3 כפות יוגורט
1/4 כפית מלח
פלפל שחור

הערה: את הפטריות מקפיצים במיץ לימון ואח"כ מערבבים את כל החמרים

מתכון לפשטידת גבינות קלה להכנה

קופסת קוטג'

50 גר'מוצרלה או100 גר'גבינה צפתית 5% או ריקוטה

קופסת גבינה לבנה רזה

2 ביצים

ברוקולי

תרד

ועוד ירקות שרוצים

מלח

אגוז מוסקט – רבע כפית מינוס

מערבבים את הכל יחד  (כולל מוצרלה מגורדת)

180 מעלות כ 20 דקות עד שמשחים

מתכון – פטריות פורטובלו וירקות

1 כף שמן זית

1 בצל קטן חתוך

2 שני שום

חופן אפונה טרייה

2 פלפלים ירוקים שקשוקה רצועות

מלח גס – חצי כפית קטנה

פלפל שחור גרוס חצי כפית קטנה

פטריות פורטובלו חתוכות איכשהו

הכל יחד (הפטריות נכנסות אחרונות למחבט)

מתכון לרוטב לפסטה

רוטב – כפית שמן זית בסיר , נוסיף שן שום, לאחר דקה נוסיף רסק עגבניות עד לקבלת בועות בטנטנות (לא לשרוף), לאחר דקה נוסיף בצל קטן, לאחר 2 דקות נוסיף2-3 עגבניות גדולות מגורדות. חייבים לסגור את הסיר עם מכסה .

נוסיף קורט מלט + פלפל שחור גרוס מעט, וטיפה חוואיץ'.

נוסיף מעט מים רוטחים ונבשל על אש קטנה.

לאחר 5 דקות נוציא המכסה לדקה או 2

מתכון להכנת דג סלמון :

כף שמן זית במחבט + שן שום +בצל חתוך ונבשל 2 דקות, נוסיף עגבניה חתוכה או עגבניות שרי צהובות (חמוצות) + גמבה חתוכה דק ונשתדל עם מכסה מס' דקות עד ריכוך הירקות. נוסיף מעט מלח ופלפל גרוס , נבשל עוד כ 3 דקות (אם חסרים נוזלים נוסיף מעט מים רותחים.

מלמעלה נניח את הפילה סלמון טרי, נכסה ל 3-5 דקות (תלוי בעובי הדג) ונהפוך את הדג לעוד כ 2-3 דקות.

ייעוץ חינם
יניב פשוט שינה לי את החיים..
מקצועי, ריגשי ואכפתי. המלצות
לקבלת מאמרים ועידכונים
אנא הכנס כתובת אימייל: